Kulturcafé 2018 - 2019

Billetter sms/tlf. 40 16 19 93 eller info@langtvedforsamlingshus.dk

Tors. d. 22. nov. 2018 kl. 19 med Ole "Fessor" Lindgreen. Pris 80 kr.

Ole "Fessor" Lindgreen vil fortælle om sit lange og interessante liv med jazzmusikken. Han blev i en meget tidlig alder interesseret i musik og spillede allerede i skoletiden. Karrieren startede for alvor i det legendariske jazzhus "Cap Horn" i Red Light distriktet i Nyhavn, København. Han turnerede i Tyskland 1959 - 60 for at vende tilbage til Cap Horn som medlem af Ricardos Jazzmen (1960 - 66). Spillede så 2 år med Basse Seidelins New Orleans Stompers, der til trods for navnet begyndte at flirte med Rhymt & Blues musikken.

Dette skulle blive en vigtig part af musikken i Big City Bandet, som blev dannet i 1968. Siden starten har orkestret hele tiden prøvet at holde sig up-to-date indenfor den traditionelle musik, samt swing-, blues- og gospelmusikken.

Gennem egne kompositioner og arrangementer prøver Fessor at holde musikken levende og undgå at blive et kopiband, eller endnu værre: en dårlig kopi af sig selv. Fessor gæster med jævne mellerum New Orleans for at blive "tanket op" med byens alsidige musikliv. 

 

Tors. d. 17. jan. 2019 kl. 19 med læge Jerk Langer. Pris 100 kr.

Jerk W. Langer er læge og en af Danmarks førende eksperter i, hvad vi selv kan gøre for at holde os raske og forbedre livskvaliteten.

Jerk W. Langer holder motiverende foredrag uden løftede pegefingre om, hvad vi selv kan gøre for at holde os raske. Bl.a. om motion, spisevaner, kostpyramider, slankekure, kosttilskud, søvn og stress

Han er pioner indenfor anti-inflammatorisk livsstil og har hjulpet mange danskere til et bedre liv. Jerk har senest udgivet bogen ‘21 Helbredende Dage med Antiinflammatorisk Kost’, og er i 2017 atter vært og ekspert på TV2 succesprogrammet ‘En kur der dur’. 

Hør blandt andet hvilke slankekure der egentlig virker, når Jerk guider dig gennem junglen, og lær at leve det gode liv og 15 år længere. 

Tors. d. 21. mar. 2019 kl.19. med Thomas Hofstedt Nielsen. Pris 80 kr.

”Vi cykler med en lille hånd på skulderen”

Hvad der begyndte som én mands fysiske udfordring til sig selv, er nu blevet en udfordring flere medlemmer fra Landsforeningen Spædbarnsdød har valgt at slutte sig til.
 

I 2015 besluttede Thomas Hofstedt Nielsen at sætte sig på sin cykel og tage turen på godt 400 kilometer fra Blåvands Huk i vest til Grenen i nord. Efter en arbejdsulykke havde hans fysik lidt et gevaldigt knæk, men en streng selvdisciplin og hård genoptræning gjorde, at Thomas i sommeren følte sig klar til at bevise for sig selv, at han var tilbage i god form.

Cykelturen viste sig at blive en noget større og hårdere udfordring, end Thomas havde troet. Da han er godt 20 kilometer fra sit mål ved Grenen, bryder han helt sammen. Han sidder på sin cykel og hulker og tænker kun på et menneske. Hans lille datter Johanne, som døde i 2006. ”Det kom simpelthen væltende som en lavine. Det gav mig et vink med en vognstang. Jeg var ikke så stærk, som jeg gik og troede”, siger Thomas.